ONZE KOFFIE EN THEE

Onze koffie- en theecollectie is niet zomaar aan komen waaien, want we zijn kieskeurige fijnproevers.

Koffie

Wanneer we zelf tijd vrij maken om ergens een kop koffie te gaan drinken, dan kiezen we bewust voor een van onze favoriete adressen. Op vakantie fietsen we er graag een stukje voor om. Even wachten op een tafeltje? Doen we. Want goede koffie is het wachten waard.

Datzelfde gevoel willen wij onze gasten ook bieden. En oké, daarin gaan we misschien wat ver. Want iedere leek die ooit een halfautomatische espressomachine in huis heeft gehaald, weet wat eraan voorafgaat voordat die perfecte espresso zich in een kopje walst…

Voor de bonen waarmee we de filterkoffie, espresso en koffiespecialiteiten maken hoeven we onze provincie niet uit, want ze worden geleverd door DutchBeans uit Leeuwarden. Zij branden de hoogste kwaliteit Arabica bonen die ze rechtstreeks bij de boer inkopen. Wij malen de bonen ter plaatse en zo kunnen onze gasten genieten van een vers bakje (h)eerlijke koffie. Er is keuze uit diverse soorten (plantaardige) melk en siroop voor een Caffè Mocha bijvoorbeeld…

Thee

De eerste keer dat we met de losse thee van Fleur de Café uit Deventer kennismaakten, vonden we net daarvoor het laatste tafeltje voor twee in een Texels café. Het was een winterse dag en we besloten aan het einde van een gure fietstocht niet naar onze accommodatie af te buigen, maar nog even een dorp in te gaan voor een opwarmertje. Thee leek ons een betere keuze dan koffie en daar hebben we geen spijt van gekregen.

Klantbeleving staat voorop bij deze leverancier, en daarmee hebben ze ook ons voor zich gewonnen, want vrij snel na ons uitstapje hebben we een mooie theecollectie voor thuis samengesteld. In de basis de standaard theesoorten en afhankelijk van het seizoen wisselen lichte, verkwikkende of juist kruidige, verwarmende smaken elkaar af. Zo is er voor ieder wat wils.

Vanuit deze gedachte hebben we de theebar van Heerlijk Hemelum ook gevuld. Er is een ruime keuze uit pure rooibos-, groene, witte en zwarte thee en mooie melanges waarbij deze theesoorten de basis vormen.

Natuurlijk ontbreekt het vertrouwde Pickwick-theezakje niet en is er een wisselend aanbod van (verse) theespecialiteiten, zoals chai latte of ijsthee.

geen keuzestress

Wat is er veel om uit te kiezen hè? Vindt u het lastig om een keuze te maken? We helpen u graag!