HIGH TEA

High tea in Friesland? Welkom bij Heerlijk Hemelum! Een theeceremonie zoals een high tea of afternoon tea is een feestelijk samenzijn en een populaire manier om met een fijn gezelschap het leven te vieren. Denk bijvoorbeeld aan een babyshower, teamuitje of een jubileum.

tiny high tea

Is het tijd om bij te praten? Bezoek onze theetuin tijdens de openingstijden en reserveer vooraf onze tiny high tea. In de sfeervolle theetuin en binnenruimte van Heerlijk Hemelum ben je op de juiste plek. Zodra je je gesetteld hebt op een van de fijne plekjes, voel je vanzelf de rust over je heen komen.

De tiny high tea is perfect wanneer je tijd met elkaar wilt doorbrengen. Want je gaat genieten van…

  • drie huisgemaakte lekkernijtjes
  • twee koppen thee van de theebar met meer dan 25 soorten losse thee
  • een kopje koffie, een glas huisgemaakte limonade of gewoon nóg een kop thee toe
  • de ongedwongen en sfeervolle locatie
  • het belangrijkste: tijd voor elkaar.

De tiny high tea is te reserveren van 1 tot 12 personen. Wil je direct reserveren? Dan kun je ons een bericht sturen via deze knop. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

high tea

Wilt u een high tea bij ons organiseren? We zijn benieuwd naar uw wensen. Via de onderstaande knop kunt u contact met ons opnemen.

leuk weetje… geen chique toestanden

Maar noemen we een theeceremonie nu high tea of afternoon tea? Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar het verschil zit hem in de hoogte van de tafel. Het heeft dus helemaal niets te maken met chique toestanden…

De Engelse high tea is een uitgebreide (brood)maaltijd met een warme snack die traditioneel ’s avonds rond etenstijd aan hoge tafels wordt geserveerd. De Engelse afternoon tea is een theeceremonie waarbij kleine zoete en hartige gerechten aan de lage salontafel worden gegeten. De hapjes worden op een etagère geserveerd en met de hand afgepakt en gegeten. De afternoon tea begint in Engeland meestal rond 15.30 uur en duurt ongeveer twee uur.

Wat wij in Nederland een high tea noemen, is dus eigenlijk een combinatie van de Engelse theeceremonies. Om het niet onnodig ingewikkeld te maken, noemen wij het gewoon een heerlijke high tea. En je mag zelf kiezen of je hoog of laag wilt zitten.

Heerlijke high tea

Wil je zelf een high tea organiseren? Op deze site vind je veel praktische tips.