HEERLIJKE HIGH TEA

High tea in Fryslân (Friesland)? Welkom bij Heerlijk Hemelum! Een theeceremonie zoals een high tea of afternoon tea is een feestelijk samenzijn en een populaire manier om met een fijn gezelschap het leven te vieren. Denk bijvoorbeeld aan een babyshower, teamuitje of een jubileum.

Liefhebbers van thee en heerlijke huisgemaakte lekkernijen, hebben bij ons de keuze uit twee soorten high tea: Proef Heerlijk Hemelum en de Heerlijke high tea. Wat het verschil is tussen die twee leggen we op deze pagina uit.

Wilt u direct reserveren? Dan kunt u ons een bericht sturen via deze knop. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Proef Heerlijk Hemelum

Proef Heerlijk Hemelum is een smaakvol proeverijtje en daarmee de kleine variant op onze heerlijke high tea. We serveren drie huisgemaakte zoete gerechtjes, twee glazen losse thee naar keuze en als afsluiter kiest u een kopje koffie, huisgemaakte limonade of gewoon nóg een kop thee. Dit proeverijtje is op reservering te bestellen wanneer onze theetuin open is en past op ieder moment van de dag.

heerlijke high tea

Onze Heerlijke high tea is de uitgebreide variant en bestaat uit 5 zoete en 3 hartige huisgemaakte afpakhapjes. Door die hoeveelheid kan het prima genuttigd worden als brunch, lunch of als een (brood)maaltijd. Zeker wanneer u kiest voor een aanvulling, zoals een soepje vooraf of een hartig ovenhapje. Bij de Heerlijke high tea serveren we zes soorten thee uit onze theebar. Natuurlijk kunnen we bij de samenstelling van de gerechtjes rekening houden met uw wensen. Die kunt u bij het reserveren aan ons doorgeven.

Neem vooral de tijd om in alle rust te genieten van het lekkers, van de omgeving en van elkaar. Wilt u graag ‘het rijk alleen’, dan kunt u onze locatie huren tegen een betaalbaar tarief.

Proef Heerlijk HemelumHeerlijke high tea
Huisgemaakte gerechtjes3 x zoet5 x zoet, 3 x hartig
Losse thee van de theebar2 x een thee naar keuzeProeverij van 6 soorten
Extra, bij de prijs inbegrepen1 kop koffie, huisgemaakte limonade of nog een glas losse thee naar keuze
Extra, niet bij de prijs inbegrepenVerse thee, theespecialiteiten en andere consumpties van de kaart, zoals koffie, Schulp bio-sap of frisdrankSoepje vooraf, hartig ovenhapje, consumpties van de kaart, zoals koffie, Schulp bio-sap of frisdrank
Aantal personen1 tot 20 personen4 tot 10 personen
Tijd/dagTijdens de openingstijden van onze theetuin. Bekijk hier de openingstijdenTussen 13:00 en 18:30 uur. Op alle dagen van de week, behalve wanneer de theetuin open is.
Reserveren2 dagen van te voren5 dagen van te voren
Kosten per persoon€ 11,50€ 24,50

“Mag ik ook van alles een beetje?” Natuurlijk! Zoek een fijne plek, neem vooral de tijd en geniet! Een leukere manier om kennis te maken met onze theetuin is er niet.

geen chique toestanden

Maar noemen we een theeceremonie nu high tea of afternoon tea? U verwacht het waarschijnlijk niet, maar het verschil zit hem in de hoogte van de tafel. Het heeft dus helemaal niets te maken met chique toestanden…

De Engelse high tea is een uitgebreide (brood)maaltijd met een warme snack die traditioneel ’s avonds rond etenstijd aan hoge tafels wordt geserveerd. De Engelse afternoon tea is een theeceremonie waarbij kleine zoete en hartige gerechten aan de lage salontafel worden gegeten. De hapjes worden op een etagère geserveerd en met de hand afgepakt en gegeten. De afternoon tea begint in Engeland meestal rond 15.30 uur en duurt ongeveer twee uur.

Wat wij in Nederland een high tea noemen, is dus eigenlijk een combinatie van de Engelse theeceremonies. Om het niet onnodig ingewikkeld te maken, noemen wij het gewoon een heerlijke high tea. En u mag zelf kiezen of u hoog of laag wilt zitten.

Heerlijke high tea

Wilt u zelf een high tea organiseren? Op deze site vindt u veel praktische tips.