(OVER)HEERLIJKE HIGH TEA

High tea in Fryslân (Friesland)? Welkom bij Heerlijk Hemelum! Een theeceremonie zoals een high tea of afternoon tea is een feestelijk samenzijn en een populaire manier om met een fijn gezelschap het leven te vieren. Denk bijvoorbeeld aan een babyshower, teamuitje of een jubileum.

High tea in Fryslân Friesland
Overheerlijke high tea met een soepje vooraf

geen chique toestanden

Maar noemen we een theeceremonie nu high tea of afternoon tea? U verwacht het waarschijnlijk niet, maar het verschil zit hem in de hoogte van de tafel. Het heeft dus helemaal niets te maken met chique toestanden…

De Engelse high tea is een uitgebreide (brood)maaltijd met een warme snack die traditioneel ’s avonds rond etenstijd aan hoge tafels wordt geserveerd. De Engelse afternoon tea is een theeceremonie waarbij kleine zoete en hartige gerechten aan de lage salontafel worden gegeten. De hapjes worden op een etagère geserveerd en met de hand afgepakt en gegeten. De afternoon tea begint in Engeland meestal rond 15.30 uur en duurt ongeveer twee uur.

Wat wij in Nederland een high tea noemen, is dus eigenlijk een combinatie van de Engelse theeceremonies. Om het niet onnodig ingewikkeld te maken, noemen wij het gewoon een (over)heerlijke high tea. En u mag zelf kiezen of u hoog of laag wilt zitten.

genieten van het lekkers en van elkaar

U heeft bij ons de keuze uit twee varianten. De Heerlijke high tea bestaat uit alleen zoete gerechtjes en past goed rond theetijd; overdag of in de avond. De Overheerlijke high tea kan door de hoeveelheid gerechtjes prima genuttigd worden als brunch, lunch of als een (brood)maaltijd. Zeker wanneer u kiest voor een aanvulling zoals een soepje vooraf.

Bij de huisgemaakte gerechtjes serveren we passende losse theesoorten uit onze theebar. Natuurlijk houden we bij de samenstelling van de hapjes en de theeproeverij rekening met uw wensen. Desgewenst schenken we tegen het einde van de ceremonie een kopje filterkoffie.

Neem vooral de tijd om in alle rust te kunnen genieten van het lekkers, van de omgeving en van elkaar. Wilt u graag ‘het rijk alleen’, dan kunt u de hele locatie huren tegen een betaalbaar tarief.

(over)heerlijke high tea

We verheugen ons erop om uw high tea te mogen verzorgen. Reserveren is mogelijk voor gezelschappen van vier tot tien personen, minimaal een week van te voren. Een aantal keren per jaar organiseren we een Heerlijk High Tea moment. Op deze momenten kunt u al vanaf twee personen reserveren. Houd onze evenementenkalender in de gaten of volg ons op sociale media voor de data.

Heerlijke high tea | € 14,75 per persoon

  • vijf zoete gerechtjes
  • proeverij van zes soorten thee

Overheerlijke high tea | € 24,50 per persoon

  • vijf zoete gerechtjes
  • vijf harte gerechtjes
  • proeverij van zes soorten thee

Een extra feestelijk tintje

Naar wens kunt u uw high tea aanvullen. Bijvoorbeeld met een glas (alcoholvrije) cider dat voor een extra feestelijk tintje bij binnenkomst voor u klaarstaat. Maak van de high tea een complete (brood)maaltijd met een lichte soep vooraf en een hapje uit de oven. Prijzen voor de onderstaande suggesties op aanvraag.

  • Fryske Cider van de Fryske Hâld Moed Cidery uit Hemelum
  • Kleintje soep
  • Consumpties van de kaart (zoals koffie, koffie- en theespecialiteiten, Schulp bio-sap of frisdrank) worden apart in rekening gebracht

Proef Heerlijk Hemelum | € 11,50 per persoon

3… 2… 1… proef!

“Mag ik ook van alles een beetje?” Natuurlijk! Met Proef Heerlijk Hemelum serveren we op de zondagen (van april t/m september) drie zoete gerechtjes, komen we twee keer aan uw tafel met een heerlijke thee die past bij het moment van de dag en kiest u na afloop een kopje koffie, huisgemaakte limonade of gewoon nóg een kopje thee.

Zoek een fijne plek, neem vooral de tijd en geniet! Een leukere manier om kennis te maken met onze theetuin is er niet.

Reserveer dit heerlijke arrangementje uiterlijk op donderdag wanneer u de eerstvolgende zondag wilt komen.

Wilt u zelf een high tea organiseren? Op deze site vindt u veel praktische tips.