(OVER)HEERLIJKE HIGH TEA

Een theeceremonie zoals een high tea of afternoon tea is een feestelijk samenzijn en een populaire manier om met een fijn gezelschap het leven te vieren. Denk bijvoorbeeld aan een babyshower, teamuitje of een jubileum.

Overheerlijke high tea
Overheerlijke high tea met een soepje vooraf

geen chique toestanden

Maar noemen we een theeceremonie nu high tea of afternoon tea? U verwacht het waarschijnlijk niet, maar het verschil zit hem in de hoogte van de tafel. Het heeft dus helemaal niets te maken met chique toestanden…

De Engelse high tea is een uitgebreide (brood)maaltijd met een warme snack die traditioneel ’s avonds rond etenstijd aan hoge tafels wordt geserveerd. De Engelse afternoon tea is een theeceremonie waarbij kleine zoete en hartige gerechten aan de lage salontafel worden gegeten. De hapjes worden op een etagère geserveerd en met de hand afgepakt en gegeten. De afternoon tea begint in Engeland meestal rond 15.30 uur en duurt ongeveer twee uur.

Wat wij in Nederland een high tea noemen, is dus eigenlijk een combinatie van de Engelse theeceremonies. Om het niet onnodig ingewikkeld te maken, noemen wij het gewoon een (over)heerlijke high tea. En u mag zelf kiezen of u hoog of laag wilt zitten.

genieten van het lekkers en van elkaar

U heeft bij ons de keuze uit twee varianten. De Heerlijke high tea bestaat uit alleen zoete gerechtjes en past goed rond theetijd; overdag of in de avond. De Overheerlijke high tea kan door de hoeveelheid gerechtjes prima genuttigd worden als brunch, lunch of als een (brood)maaltijd. Zeker wanneer u kiest voor een aanvulling zoals een soepje vooraf.

Bij de huisgemaakte gerechtjes serveren we passende losse theesoorten uit onze theebar. Natuurlijk houden we bij de samenstelling van de hapjes en de theeproeverij rekening met uw wensen. Desgewenst schenken we tegen het einde van de ceremonie een kopje filterkoffie.

Neem vooral de tijd om in alle rust te kunnen genieten van het lekkers, van de omgeving en van elkaar. Wilt u graag ‘het rijk alleen’, dan kunt u de hele locatie huren tegen een betaalbaar tarief.

(over)heerlijke high tea

We verheugen ons erop om uw high tea te mogen verzorgen. Reserveren is mogelijk voor gezelschappen van 4 tot 10 personen, minimaal een week van te voren.

Heerlijke high tea | € 14,75 per persoon

  • 5 zoete gerechtjes
  • theeproeverij naar keuze

Overheerlijke high tea | € 22,50 per persoon

  • 5 zoete gerechtjes
  • 5 harte gerechtjes
  • theeproeverij naar keuze

Een extra feestelijk tintje

Naar wens kunt u uw high tea aanvullen. Bijvoorbeeld met een glas (alcoholvrije) cider dat voor een extra feestelijk tintje bij binnenkomst voor u klaarstaat. Maak van de high tea een complete (brood)maaltijd met een lichte soep vooraf en een hapje uit de oven. De high tea in stijl afsluiten lukt goed met een Himmelommer MuddeMopke naast het laatste kopje koffie of thee.

  • Fryske Cider van de Fryske Hâld Moed Cidery uit Hemelum of een alcoholvrije variant € 4,75
  • Kleintje soep € 2,75
  • Warm ovenhapje € 1,75
  • Himmelommer MuddeMopke (huisgemaakte bonbon op een stokje) € 1,75
  • Consumpties van de kaart worden apart in rekening gebracht

Wilt u zelf een high tea organiseren? Op deze site vindt u veel praktische tips.